Uitnodiging: 18 september demo snijmaisteelt op veen Haskerdijke

  • Friesland
  • Regio Noord
  • Biodiversiteit

Meer weten over de snijmaisteelt in het Fryske Veenweidengebied, zeker na het moeizame groeiseizoen en het extreem natte voorjaar? Kom dan op woensdag 18 september naar de demo snijmaisteelt op veen in Haskerdijken! Dirk Johan Feenstra en Grietje Raaphorst staan klaar om hun kennis te delen

Praktijknetwerk Duurzame Snijmaisteelt (PSV)

Verspreid over het Veenweidegebied in Fryslân zijn er ook dit jaar demovelden te zien in het kader van het Praktijknetwerk Duurzame Snijmaisteelt (PSV). In Haskerdijken kun je op 18 september stroken met diverse ondiepe grondbewerkingen, verschillende manieren van mechanische onkruidbestrijding, mengteelten en onderzaai ter bevordering van de biodiversiteit bekijken. 

Meer weten over snijmaisteelt op veen?

Benieuwd naar hoe de mais erbij staat na het afgelopen natte voorjaar en het moeizame groeiseizoen? Kom dan op woensdag 18 september langs tussen 14.00 en 16.00 uur. Dirk Johan Feenstra (projectleider LTO Noord) en Grietje Raaphorst (maisdeskundige Nordic Maiz Breeding) staan klaar om hun kennis te delen bij de verschillende stroken. Ook besteden ze aandacht aan de biodiversiteit die hier gemonitord is. Daarnaast is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. 

Wees welkom! 

Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met collega’s, relaties, buren, kennissen en vrienden. Aanmelden (e-mail naar bdomhof@ltonoord.nl volstaat) is fijn, maar niet verplicht. 

  • Datum: woensdag 18 september
  • Tijd: 14.00 - 16.00 uur
  • Locatie: Loonbedrijf Brak, perceel van Berend Mulder, Kapellewei 1 te Haskerdijken (na de ligboxenstal rechtsaf, het perceel ligt links aan het eind van het kavelpad)

Namens alle betrokkenen,
Dirk Johan Feenstra, projectleider Praktijknetwerk duurzame Snijmaisteelt (06-28326535)


Het 'Praktijknetwerk duurzame snijmaisteelt Veenweide' is een Veenweideproject van de provincie Fryslân dat wordt uitgevoerd door LTO Noord en Nordic Maize Breeding, in samenwerking met vier loonbedrijven en melkveehouders.