De overstap naar een duurzame manier van bloembollen telen vraagt om een bredere aanpak. Onderwerpen zoals gewas- en bodemgezondheid, met behoud van opbrengst en kwaliteit, brengen speciale uitdagingen met zich mee. In de pilot ‘Tulp en Bijgoed’ worden in de praktijk duurzame technieken en methoden getest. Dit helpt om een sterk en weerbaar teeltsysteem te ontwikkelen.
Voor alle bollentelers organiseert het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ samen met Vertify een informatief webinar. U bent van harte uitgenodigd.
- Wanneer: 23 januari van 19.30 tot 20.30 uur
- Onderwerp: ‘Weerbaarheid in de Praktijk voor een Gezonde en Duurzame Bloembollenteelt’.
Ontdek samen met onze gastsprekers:
- Hoe de systeemaanpak ondernemers helpt in de transitie naar een duurzame teelt.
- Ervaringen en resultaten van de zes pilotbedrijven: Huiberts Bloembollen, Apeldoorn Bloembollen, WW van Haaster en zn BV, Boon & Breg, EKO-Flora en J&T Bloembollen BV.
- Innovatieve oplossingen die helpen bij het verminderen van chemische gewasbescherming en hoe u deze kunt toepassen.
Sprekers
Aan het woord komen Hester Maij – Algemeen Voorzitter KAVB, Kees Stoop – Programmamanager Pilot Tulp & Bijgoed, Koen de Wildt – Onderzoeker Bloembollen Vertify en de bollentelers die aan deze pilot meedoen. Het webinar wordt gepresenteerd door Monique Ooms.
Interesse?
Wil je deelnemen aan dit live webinar? Meld je gratis aan en doe mee!
(Je ontvangt een link na registratie)
Over het praktijkprogramma
De Pilot Tulp en Bijgoed is één van de 12 pilots in het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de Praktijk’. Dit programma is een initiatief van LTO Nederland, het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) en de sectoren. Binnen dit LTO- programma zetten telers samen met teeltdeskundigen stappen naar weerbare plant- en teeltsystemen en werken ze aan het vullen van de gereedschapskist met nieuw instrumentarium om gewassen op duurzame wijze gezond te houden.