Geef je op: Kennisdag 'Ondernemen, gebruik jouw kracht!' - laatste kans!

Vrouw en Bedrijf lanceert de Kennisdag! Op vrijdag 15 november is er speciaal voor vrouwen die zich graag willen ontwikkelen, een dag vol verdiepende masterclasses. In interactieve sessies van 1,5 uur doe je nieuwe kennis op waar je actief mee aan de slag gaat en krijg je handvaten waar je thuis mee verder kunt.

Vrouw en Bedrijf lanceert de Kennisdag! Op vrijdag 15 november is er speciaal voor vrouwen die zich graag willen ontwikkelen, een dag vol verdiepende masterclasses. In interactieve sessies van 1,5 uur doe je nieuwe kennis op waar je actief mee aan de slag gaat en krijg je handvaten waar je thuis mee verder kunt.

 

 

We zijn te gast bij Aeres Hogeschool in Dronten. Een mooie centrale locatie waar kennis vergaren aan de orde van de dag is. 
Er worden deze dag drie masterclasses aangeboden met ieder een eigen thema, die samen een mooi geheel vormen.  

  1. Het krachtenveld van het agrarische familiebedrijf door Wiggele Oosterhof 
  2. Je bedrijf ontwikkelen: weet wat speelt er in jouw omgeving door Edith van Oostrom 
  3. Op zoek naar perspectief voor jouw bedrijf door Gerdien Kleijer

Als deelnemer aan de kennisdag volg je alle drie de masterclasses in een groep van ongeveer 25 deelnemers. Op deze manier heeft iedereen aan het eind van de dag dezelfde inhoud tot zich kunnen nemen.  

Dit is het programma van de dag:

9:30  Inloop met koffie/thee   
 10:00 – 10:15 Opening door Helma Vermuë en Jolanda Berntsen (Directrice Aeres Dronten) 
 10:30 – 12:00  Masterclass ronde 1   
 12:00 - 13:00 Lunch  
 13:00 – 14:30 Masterclass ronde 2  
 14:30 – 15:00 Pauze 
 15:00 – 16:30 Masterclass ronde 3  
 16:30  Netwerkborrel 

Het krachtenveld van het agrarische familiebedrijf door Wiggele Oosterhof

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan: gebruik als ondernemer je (eigen) kracht. Hoe doe je dat als vrouw van, als moeder van, als mede-eigenaar en/of werkzaam in het familiebedrijf. En misschien heb je al die rollen wel tegelijk! 
In deze Masterclass geeft Wiggele Oosterhoff je meer inzicht in de werking van de familie- en bedrijfssystemen waar je onderdeel van bent. We gaan op zoek naar jouw ondernemerskracht en hoe die zich verhoudt tot anderen. En we verkennen patronen waar je als agrarische familie middenin kunt zitten, misschien wel zonder dat zelf door te hebben. 

Wiggele Oosterhoff is in het dagelijks leven docent-onderzoeker Ethiek en Ondernemen én programmahoofd Ondernemen bij Aeres Hogeschool Dronten. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf Oosterhoff-Consult. Hij schreef op persoonlijke titel het boek “Doorzien”, een contextueel handboek voor agrarische familiebedrijven. Een boek met veel praktijkverhalen, vooral veel opdrachten om mee aan het werk te gaan.

Je bedrijf ontwikkelen, weet wat er speelt in jouw omgeving door Edith van Oostrom

Weet jij wat er in jouw omgeving speelt? Welke kansen zijn er bij jou op het bedrijf? Waar begin je als je ideeën hebt voor bedrijfsontwikkeling? Wanneer schakel je externe adviseurs in? Waar kun je de handige informatie vinden? Tijdens deze masterclass zal Edith van Oostrom stil staan we wil bij de benodigde stappen voor een goed begin.  

Edith van Oostrom (27) is geboren en getogen op het fruitteelt bedrijf van haar ouders in ’t Goy (Houten). Vandaag de dag is Edith werkzaam als beleidsadviseur Gebiedsgerichte Aanpak bij LTO Noord. Sinds 2023 is ze woonachtig op het vermeerderingsbedrijf van haar vriend in Dreumel, Gelderland. In deze korte periode heeft ze al mogen ervaren wat er komt kijken bij het verder ontwikkelen van het bedrijf, bij de bouw van een nieuwe, biologische vleeskuikenstal.  

Op zoek naar perspectief voor jouw bedrijf door Gerdien Kleijer

In deze masterclass sta je stil bij jouw bedrijfsmodel, na een korte inleiding over bedrijfsmodellen en verdienvermogen gaan we vooral aan de slag: dat doe je deels zelf en deels met elkaar. Hoe ziet je huidige bedrijfsvorm eruit? Welke producten en diensten lever jij/leveren jullie? Wie zijn de eventuele partners/afnemers? Met deze masterclass neem je de tijd om stil te staan. Je schrijft op en werkt uit wat er in jou leeft. Aan het einde van de workshop heb je een begin gemaakt met het toewerken naar een bedrijf dat goed past bij jou, je gezin en de kansen van de maatschappij waarin we nu leven.  In 1,5 uur zet je een mooie eerste stap.

Gerdien Kleijer heeft een aantal jaren als veearts gewerkt, met name in de varkenshouderij. Ze heeft lesgegeven aan diverse opleidingen. Van 2012 – 2016 was ze projectleider van Vallei Boert Bewust: een zoektocht van boeren naar meer waardering en beloning voor alle extra’s die boeren vaak al doen. Sinds 2019 is ze onder andere thematrekker van “Nieuwe Verdienmodellen’ binnen de Regiodeal Foodvalley.  

Kortom een volledig verzorgde en leerzame dag vol met masterclasses. Wil jij hier ook bij zijn? Geef je op via onderstaand formulier.

Let op! Er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar! Leden van LTO hebben voorrang op niet-leden. De kosten voor leden zijn € 75,- en voor niet leden € 150,-.  Je kunt je opgeven t/m 1 november 2024. 

 

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Aanmeldformulier kennisdag 2024