Melkveehouder Jan Willem Breukink voert zijn koeien geen soja, maar voederbieten en restproducten uit de humane sector, zoals bierborstel. De koeien weiden op kruidenrijk grasland. Dat bepaalt de samenstelling en de smaak van de melk die de koeien geven. Beïnvloedt dat ook de waarde?
Op dinsdag 21 november legt Jan Willem uit hoe de melk is samengesteld: wat is de invloed van de bodem op de smaak van de melk? Jeffrey van Mierlo en Jeanne Hartman van Sapienslifestyle zijn aanwezig om iets te vertellen over een goede balans tussen vetzuren. Deze ondersteunen in een gezonde leefstijl.
Programma
- 19.30 uur Inloop
- 20.00 uur Welkom door Jan Willem Breukink
- 20.10 uur De waarde van een goede balans tussen omega 3 en 6 door Sapiens Lifestyle
- 20.45 uur Melk van zuivelboerderij de Brummenaer door Jan Willem Breukink
- 21.15 uur Proeverij van (eigen) melk en kaas
- 21.30 uur Napraten
- 21.45 uur afronding
Aanmelden en contact
Aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Je bent welkom op zuivelboerderij De Brummenaer aan de Cortenoeverseweg 125 in Brummen. Graag aanmelden via info@zuivelboerderijdeBrummenaer.nl.