Stikstof NPLG water en lobby onderwerp van gesprek

  • Oostelijk Flevoland

Hoe zit het nu? Wat moet u nu? Wat doen wij voor u? Het zijn vragen die prijken op de uitnodiging van LTO Noord-afdeling Oostelijk Flevoland naar leden. Donderdag 16 mei hield de afdeling een ledenavond over thema’s en onderwerpen die nu spelen.

Stikstof, het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG), de waterkwaliteit en andere zaken. We raken niet over uitgesproken over deze onderwerpen. Tijdens de ledenavond van LTO Noord-afdeling Oostelijk Flevoland was er ook volop aandacht voor de belangrijke thema’s en onderwerpen die spelen in de agrarische sector.

De ledenavond werd gehouden in Hippisch Centrum Flevodrome in Dronten. Gastspreker tijdens deze avond was Nico Verduin, voorzitter van LTO Noord regio West. Hij nam de aanwezigen mee in de wereld van belangenbehartiging en welke impact dat heeft op bedrijfsniveau.

Op hetzelfde moment hield LTO Noord West Twente in Kulturhus Hoge Hexel in het gelijknamige Overijsselse dorp haar algemene ledenvergadering. 

Naast afdelingszaken, waaronder enkele bestuurswissels – waarbij Marcel Grashof het bestuur gaat verlaten –, was het woord aan LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. Hij vertelde over de lobby en besluitvorming van LTO en hoe dat in zijn werk gaat. 

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Bron:

Sandra Kuiper, Nieuwe Oogst