Werkzaamheden vlotbruggen vanaf 9 september

  • Heerhugowaard, Langedijk en Schagen
  • Hollands Kroon

De provincie Noord-Holland gaat steeds meer bruggen en sluizen bedienen vanuit de provinciale bediencentrale in Heerhugowaard. Vanaf 9 september 2024 worden Vlotbrug ’t Zand, Burgervlotbrug, Sint Maartensvlotbrug en de Rekenvlotbrug aangesloten op de bediencentrale. Tegelijkertijd worden ook onderhoudswerkzaamheden aan de vlotbruggen uitgevoerd.

vlotbrug Sint Maarten

Aansluiting op de bediencentrale en onderhoudswerk

Op dit moment worden de vlotbruggen bediend vanuit de bediencentrale bij Knooppunt De Kooy in Den Helder. Dit centrale punt wordt overgebracht naar de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Hiervoor is het nodig om de communicatie- en bedieningssystemen en de software van de vlotbruggen aan te passen en uit te breiden. Ook worden de camera’s vervangen en hogere cameramasten geplaatst. Istemewa Elektro BV voert in opdracht van de provincie Noord-Holland deze werkzaamheden uit.

Tegelijkertijd met de werkzaamheden voor de aansluiting op de bediencentrale wordt onderhoud aan de vlotbruggen uitgevoerd. Door de werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren wordt de duur van de hinder beperkt en is er slechts één periode stremming per vlotbrug. Bij de onderhoudswerkzaamheden wordt de slijtlaag op Vlotbrug ’t Zand vervangen en worden de vlotbruggen geschilderd. Waar nodig wordt ook elektromechanisch onderhoud uitgevoerd.

Vanaf september 2024: verkeershinder door werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zijn de vlotbruggen afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer moet daardoor omrijden. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart een pontje om het Noordhollandsch Kanaal over te kunnen oversteken.

Waar en wanneer vinden de werkzaamheden plaats:

  • Vlotbrug ‘t Zand: van 9 september t/m 11 oktober 2024
    Bij het werk aan Vlotbrug ’t Zand is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Stolperbasculebrug / Kooybrug.
    Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont volgens onderstaand schema:
    Ma-vr: 6.30 - 21:00 uur
    Zaterdag: 6.30 - 22:30 uur
    Zondag: 9:00 - 21:00 uur

  • Burgervlotbrug: van 30 september t/m 1 november 2024
    Bij het werk aan de Burgervlotbrug, is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Schoorldammerbrug / Stolperbasculebrug.
    Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont volgens onderstaand schema:
    Ma-vr: 6:30 - 21:00 uur
    Zaterdag: 6:30 - 21:00 uur
    Zondag: 9:00 - 21:00 uur

  • Sint Maartensvlotbrug: van 31 oktober t/m 22 november 2024
    Bij het werk aan de Sint Maartensvlotbrug is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Stolperbasculebrug.
    Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont volgens onderstaand schema:
    Ma-vr: 6:30 - 21:00 uur
    Zaterdag: 6:30 - 22:30 uur
    Zondag: 9:00 - 21:00 uur

  • Rekervlotbrug: van 25 november t/m 20 december 2024
    Bij het werk aan de Rekervlotbrug is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer.
    (Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting door bebording omgeleid via de Koedijkervlotbrug.