Geslaagde ledenavond over effectieve communicatie en framing

  • Duin en Bollenstreek
  • Zuid-Holland

De ledenavond van 15 oktober , georganiseerd door LTO Noord-afdeling Duin- en Bollenstreek, was een groot succes. De zaal zat vol en de reacties waren enthousiast.

Na de ‘premiere’ van het voorstelfilmpje van het bestuur LTO Noord Duin- en Bollenstreek, opende bestuurder Rik Pennings de avond. Hij praatte iedereen bij over het omzetten van de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport (ISG) naar het Programma Landelijk Gebied en Duurzame Greenport (PLGDG) én de zorgen rondom de mogelijke impact op 2625 hectare bollengrond.

Johannes Dolislager, Manager communicatie & Public Affairs bij LTO Noord, gaf vervolgens een inspirerende presentatie over framing en effectieve communicatie. Dit leidde tot levendige discussies over hoe agrariërs deze technieken kunnen toepassen in hun vakgebied, bijvoorbeeld bij persberichten over gewasbeschermingsmiddelen in het water. Aan de hand van praktische tips en een duidelijk stappenplan leerden de aanwezigen hoe ze het beste kunnen communiceren met burgers en buren.

In groepjes oefenden de aanwezigen hoe ze hun kernboodschap zo effectief mogelijk kunnen overbrengen, zodat het publiek zich in hun verhaal kan inleven. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel en hapje.