Druppels van de lintjesregen vallen op LTO Noord-leden

  • LTO Noord

De koning heeft ook dit jaar aan diverse LTO Noord-leden koninklijke onderscheidingen toebedeeld. Versierselen die horen bij de statussen van Ridder en Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn opgespeld.

Foto boven: De 72-jarige Frans van de Lindeloof heeft zich de afgelopen decennia ingezet voor verschillende organisaties.

De lintjes voor de LTO Noord-leden zijn niet alleen verdiend door inzet op agrarisch vlak, maar ook door andere verdiensten waarbij de maatschappij baat heeft. 

Meindert Talma

Tussen 2010 en 2022 was Talma actief als raadslid voor het CDA in de gemeente Achtkarspelen. Daar zette hij zich, naast landbouw en natuurbeheer, in voor onderwerpen als taal, onderwijs, infrastructuur, sport en recreatie.

Talma heeft zich voor LTO Noord eerst ingezet als bestuurslid voor de afdeling Achtkarspelen. Sinds juli 2023 is hij actief als regiobestuurder in regio Noord.

Daarnaast zet Talma zich in voor de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, eerst in het algemeen bestuur en sinds kort als beheerregisseur "Droge Dooradering". Als beheerregisseur heeft hij een adviserende rol in het onderhouden van landschapselementen, ook organiseert hij activiteiten om het bewustzijn over natuurbehoud te vergroten. Talma had een belangrijk aandeel in het samengaan van vijf agrarische natuurverenigingen tot één organisatie. Zijn inzet op het gebied van landbouw en natuur heeft een positieve impact gehad op de lokale gemeenschap.

Meindert Talma is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Frans van de Lindeloof

De 72-jarige Frans van de Lindeloof heeft zich de afgelopen decennia ingezet voor verschillende organisaties.

Met zijn jarenlange activiteiten op sociaal en maatschappelijk gebied heeft Van de Lindeloof zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Hij heeft zich ingezet voor verschillende organisaties, waaronder basisschool De Ark in Espel en LTO Noord, provincie Flevoland.

Frans van de Lindeloof is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Arie Mentink

In de regio Deurningen en Dinkelland heeft Arie Mentink jarenlang zijn inzet getoond voor de gemeenschap.

In zijn jonge jaren was hij bestuurlijk actief voor KPJ in Deurningen. Sindsdien is het bestuurlijke als een rode draad door Mentinks leven blijven lopen; als voorzitter van de ABTB Deurningen (de voorloper van LTO) en de commissie Vrouw en Bedrijf, maar ook als vicevoorzitter van de kavelruilcommissie Saasveld-Gammelke. Mentink is dit jaar zelfs 30 jaar de voorzitter van Rijvereniging en ponyclub De Drie Buurtschappen.

Ook heeft Mentink zich voor CDA Dinkelland ingezet als gemeenteraadslid en is hij betrokken bij de geloofsgemeenschap Deurningen, onder meer voor de stuurgroep 'Zorgzaam voor Elkaar in Deurningen (ZOED). 

Arie Mentink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Siem Jan Schenk

Siem Jan Schenk is altijd op bestuurlijk niveau actief geweest binnen de agrarische sector. Onder andere als lid van verschillende besturen, zoals Stichting Weidegang en Stichting Beheer Gezondheidsdienst voor Dieren. Schenk was de voorzitter van LTO Noord en de Vakgroep Melkveehouderij, daarnaast is hij als bestuurslid actief geweest voor LTO Nederland.

Lokaal heeft Schenk zich ingezet als voorzitter van de Dorpsraad van oude Niedorp. Ook is hij 32 jaar drager geweest bij uitvaartvereniging De Laatste Eer. Vorig jaar heeft Schenk, op 68-jarige leeftijd, zijn bestuursfuncties neergelegd. 

Siem Jan Schenk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Arnold van Adrichem

Afdelingsvoorzitter Arnold van Adrichem van Delflands Groen uit het Zuid-Hollandse Schipluiden mag zich vanaf vorige week ridder noemen. Hij kreeg deze titel voor zijn toewijding aan waterschaps-, landschaps- en agrarisch beheer sinds 1978. Hij is een voorvechter van duurzame landbouw, met focus op kringlooplandbouw en korte ketens.

Carla van Ravenhorst-Kieft

In het Utrechtse Woudenberg is Carla van Ravenhorst-Kieft, lid van de Gelderse Vallei, een van de gedecoreerden voor de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zet zich onder meer in voor de boer-burgerverbinding.

Evert Dolfijn

Evert Dolfijn uit Marum, ambassadeur van de afdeling Westerkwartier, nam een lintje voor Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst. Dit kreeg de Fries voor zijn verdiensten voor de paardensport als ruiter, fokker, paardenarts, voorzitter en bestuurder.

Wij feliciteren iedereen van harte met hun enorm verdiende onderscheidingen!

Wellicht is de opsomming niet volledig en mist een koninklijk onderscheiden LTO Noord-lid zichzelf in dit overzicht. Geef dit dan door via verenigingspagina@ltonoord.nl.